Speel mee en test je kennis van Vlaanderen en Nederland.

gridsizer
24 uur met Willem

Quiz 24 uur met Willem

Wist je dat Belgen en Nederlanders ooit korte tijd inwoners waren van hetzelfde koninkrijk? Dat was onder koning Willem I, de enige koning van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden (1815-1830). Met tentoonstellingen in Nederland en Vlaanderen blikken we hierop terug; 24 uur met Willem, koning van Nederland en België in het Nationaal Archief in Den Haag en Het Verloren Koninkrijk, Willem I & België in STAM, het stadsmuseum in Gent (België). Speel de quiz, deel je resultaat op Facebook en mail naar info@besteburen.eu om kans te maken op vrijkaarten voor de tentoonstelling in Gent!
Wat weet jij over het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden en Willem I? Test (en verbeter!) je kennis hier
Design Derby

Quiz Design Derby

200 jaar design in Nederland en Vlaanderen: kun jij zien welk ontwerp door een Belg of een Nederlander is gemaakt? Is het Belgische ontwerp decoratief en het Nederlandse minimalistisch - of zijn de werken helemaal niet zo stereotypebevestigend als we misschien verwachten? Ben jij de designkenner of wil je er een worden?
Speel de quiz en bezoek de tentoonstelling ‘Design Derby’ deze zomer in Rotterdam en vanaf oktober in Gent!
Muziek van nu uit Vlaanderen en Nederland

Quiz Muziek van nu uit Vlaanderen en Nederland

De meesten van ons kennen Regi Penxten en K3, Doe Maar en Clouseau, Anouk en natuurlijk Überbelg Stromae. Maar hoe goed ken jij de muziek die vandaag te horen is op hippe feestjes en coole radiozenders? Het fijnproeversprogramma Select van Studio Brussel stelde tien vragen op. Wie komt uit Vlaanderen en wie uit Nederland?
Test je kennis van muziek van nu uit de Lage Landen!
Museum

Quiz Museum

Na 32 succesvolle edities van het museumweekend, vindt in 2015 in Nederland voor het eerst een nationale museumweek plaats, en wel van 18 tot 26 april! Zou zo'n week ook in Vlaanderen succesvol zijn? Om je kennis van musea en schilderkunst in beide landen te testen, geef alvast antwoord op deze 7 vragen!
Ben je een fervente museumbezoeker? Speel mee en test je kennis
Vlaamse en Hollandse Meesters

Quiz Vlaamse en Hollandse Meesters

Lang geleden al waren kunstenaars in ons taalgebied beroemd om hun schilderijen. Kun jij de verschillen en overeenkomsten tussen de Vlaamse en Hollandse Meesters vinden?
Test je kennis van de Oude Meesters
Literatuur

Quiz Literatuur

Het is weer Boekenweek en iedere Nederlandse lezer weet inmiddels dat Dimitri Verhulst een Vlaamse schrijver is. Maar wat weten we verder nog over elkaars literatuur? Een quiz vol Vlamingen die Nederlandse prijzen wonnen en andersom, uitstapjes naar het verleden en een gokje hier en daar.
Durf jij deze beproeving aan?
Film

Quiz Film

Nederland en Vlaanderen hebben een lange geschiedenis met elkaar als het gaat om co-produceren van films. De gemeenschappelijke taal maakt de buurlanden een logische partner. In deze quiz staan juist deze samenwerkingen centraal.
Hoeveel weet jij over Nederlandse en Vlaamse films?