Nachtelijk feest in de Gentse musea

Het is wintertijd, de dagen worden korter en dus maken de negen Gentse musea zich op voor de Gentse Museumnacht. Noteer 3 december 2015 in je agenda en kijk alvast uit naar de artistieke, muzikale of drink- en eetbare ingrepen in de verschillende musea.

Het wordt ongetwijfeld een wervelende nacht boordevol kunst, cultuur, erfgoed ... en zoveel meer. Vanaf 18:00 stellen alle musea hun deuren gratis open voor al wie wil. Voor wie nu al aan het plannen wil gaan, krijgt al een blik op het programma en ook op facebook kan je de museumnacht (live) volgen. Kan je er niet bij zijn? Geen probleem. Urgent.fm brengt live on air verslag uit van de hele avond vanuit het Museum Dr. Guislain.

Twee Gentse musea besteden tijdens deze museumnacht speciale aandacht aan de noorderburen. Ontdek in het Design museum opvallende overeenkomsten en verrassende verschillen tussen de twee buurlanden en beslis zelf wie deze ‘design derby’ wint. Test je taal- en designkennis in het Groot Design Dictee, laat je inspireren door de vele Belgisch-Nederlandse clichés en ontwerp je eigen flesopener. Honger? Wordt het een Vlaamse klassieker of Hollandse kost? Ook het STAM gaat tijdens de Museumnacht volledig op de Nederlandse toer, met een expo over de tijd dat de Belgen inwoners waren van hetzelfde koninkrijk als de Nederlanders. Haal de Hollander in je naar boven in onze karaoke van het Nederlandstalige lied en kom koekhappen en spijkerpoepen. Om 22 uur doen we een recordpoging: ‘Zoveel Mogelijk Nederlanders Tegelijk In Het Museum’.

De volgende musea zijn ook te bezoeken: Sint-Pietersabdij | Huis van Alijn | De wereld van Kina | MSK | S.M.A.K. | Museum Dr. Guislain | MIAT

Bekijk hier het volledige programma!